Obětujete se pro druhé nebo naopak vidíte jen sami sebe?

Poradíme vám čím podpořit obětavost a pomoc druhým

Patříte mezi ty, kdo se rádi obětují pro druhé a potlačují tak své potřeby nebo naopak vidíte jen sami sebe? Jací jste vy nebo vaši blízcí a přátelé se ukáže vždy v těch nejtěžších chvílích, kdy je nutné ukázat svou sílu, odvahu, solidaritu či dobrosrdečnost. Obětavost člověka je možné podpořit některými drahými kameny.drahe kameny

Ametyst je kamenem harmonie a relaxace. Lidem náchylným ke stresu navrací rovnováhu, přináší klid a osvobozuje mysl od negativních myšlenek. Pomáhá vypořádat se s emocemi, dodává trpělivost, pomáhá při každodenní únavě a problémech a zajišťuje silný a zdravý spánek v noci. Ametyst je kámen zvláště cenný pro lidi na odpovědných nebo vysokých pozicích, protože energie ametystu má pozitivní vliv na kreativitu a efektivitu a umožňuje vám rozšířit obzory a možnosti rozvoje. Ametystu se připisuje také to, že pomáhá zmírňovat konflikty v osobním i pracovním životě a také čistí místa od negativní energie.

Růženín je kámen přinášející posílení nesobecké lásky, přátelství, mír, něžnosti. Pomáhá prohloubit naši vnímavost vůči problémům druhých osob. Rovněž pomáhá naučit naslouchání a trpělivosti. Je to kámen pomáhající při srdečních problémech, jež vznikají potlačováním emocí. Stejně tak je skvělou volbou při nespavosti a při léčbě neplodnosti či pohlavních nemocí u žen.

Sardonyx je velmi zajímavým kamenem. Umí dodat životní elán, dobrou náladu, potlačit starosti a celkově posílit náš charakter. Ze zdravotního hlediska posiluje nervový systém, podporuje správnou funkci žláz, zejména pak štítné. Pomůže vám s nespavostí i revmatickými bolestmi. Lze jej nosit na ruce nebo si dopřát denně sardonyxový elixír – do nádoby s vodou ponořte několik těchto kamenů a nechte je den působit. Po vyjmutí z nádoby můžete nápoj vypít. Kameny vždy omývejte proudem vody a dobíjejte jejich energii na slunci.