Toužíte po štěstí? Víme jak na to!

Přírodní kameny jsou již léta neodmyslitelným prvkem dámských i pánských šperků. Nejoblíbenější jsou: diamant, jantar, smaragd, rubín a perly. Zejména ženy jsou milovnicemi tak sofistikovaných a elegantních dekorací. Na první pohled by se zdálo, že jde především o estetické hodnoty. Odborníci v této oblasti však velmi dobře vědí, že přírodní kameny jsou mnohem víc než jen cetka. Které kameny vám přinesou štěstí?drahe kameny (2)

Citrín

Citrín je drahokam, který je velmi vzácnou žlutou odrůdou křemene. Jeho název pochází ze starofrancouzského slova pro citrusový strom. Pro svou barvu se používá ve šperkařství a je sběratelsky vyhledávaný. Je také považován za kámen prosperity, který přitahuje mnoho příznivých situací a užitečných lidí. Podporuje stabilizaci profesního a soukromého života. Má vlastnosti, které podporují sekreci inzulínu, proto se doporučuje diabetikům.

Granát

Granát patří do třídy silikátů. Jeho název pochází z latinského slova granatus, což znamená ovoce granátového jablka, kvůli podobnosti pecky se semeny granátového jablka. Některé z nich mohou měnit barvu v závislosti na osvětlení. Pěkné a čisté kameny se používají při výrobě šperků a ozdob. Podle nekonvenční medicíny podporuje léčbu rakoviny, leukémie a mnoha dalších neduhů.

Malachit

Malachit je minerál ze skupiny uhličitanů. Tento kámen se vyskytuje ve střední Africe, v USA, v Austrálii, v Chile, v Polsku. Je velmi oblíbený a ceněný ve šperkařství. Je zelený, často s různými pruhy v odstínech zelené nebo černé. Už ve starověku se používal jako silný a účinný léčivý prostředek. Svou barvou připomíná svět rostlin, je to kámen, který z nás čerpá patogenní energie a přebírá je. Jeho čistící síla odstraňuje blokády v těle.

Ametyst

Ametyst je jedním z nejoblíbenějších minerálů používaných ve šperkařství. Za své jméno vděčí starověkým Řekům, kteří věřili v jeho široké ochranné vlastnosti. Barva ametystu se liší v závislosti na tom, kde se nachází. Tyto kameny se dodávají v barvách od světle zelené po tmavě fialovou. Ametyst je kámen určený lidem narozeným v únoru a astrologicky spojený se znamením Ryb. Tento kámen pozitivně ovlivňuje lidskou psychiku, pomáhá při meditaci a přináší duchovní harmonii. Nošení ametystů pomáhá udržovat vnitřní klid a zmírňuje bolesti hlavy a migrény.