Šperky z minerálů pro muže i ženy

Šperky se staly každodenní součástí našich outfitů, vybíráme je s ohledem na společenskou událost či ladíme s dalšími kousky z našeho šatníku. 

Šperky z minerálů pro muže i ženy

Šperky z minerálních kamenů se v posledních letech těší velké oblibě. Nejenom náramky z drahých kamenů a minerálů, ale i přívěsky, prsteny či náhrdelníky. Už od nepaměti se traduje, že minerály v sobě ukrývají magickou moc, která chrání jejich nositele před zlými silami a zároveň je nabíjí pozitivní energií. Také vás láká si podobný šperk z minerálů pořídit? Připravili jsme pro vás několik tipů, které vám pomohou s výběrem.

Je pochopitelné, že většina z nás bude vybírat šperk podle vzhledu. Při výběru však nepodceňuje ani další faktory, které jsou při výběru šperku neméně důležité. Mezi ty nejdůležitější patří hlavně kvalita materiálu, ze kterého je daný šperk vyroben. Minerály mají mnohdy tu výhodu, že jejich dlouhodobým nošením nedochází k alergickým reakcím, jak tomu může být u některých kovů.

IMG_1033

Záměr, se kterým jdete šperk kupovat

Minerální kameny se neliší pouze barvou, ale i složením či vlastnostmi, které na lidské tělo působí odlišně. Každý minerální kámen je tak ve své podstatě specifický a mnohdy může být velmi obtížné vybrat ten správný pro konkrétní osobu. Jistou nápovědou je znamení zvěrokruhu, které má vždy přiřazen konkrétní kámen dle jeho vlastností. Toto vodítko pomůže ve chvíli, kdy toužíte netradičním dárkem v podobě šperku z minerálů obdarovat někoho, u koho nevíte přesně, s jakými strastmi se musí potýkat. Minerály jsou známé svými energetickými silami, kterými ovlivňují naše fyzické, ale i duševní zdraví. Pomáhají pří bolestech, migréně, nevolnosti, zkvalitňují spánek či zmírňují stres a vyčerpání.

Zatímco ženy s oblibou nosí šperky nejrůznějšího charakteru v podstatě denně, muži jsou v tomto ohledu přeci jenom o něco pozadu. Mužské zápěstí většinou zdobí nanejvýš ciferníkové hodinky, které jsou spíše praktickým doplňkem. Proč tedy nezvolit něco neotřelého třeba právě v podobě pánského náramku z minerálů?