Seznamte se s Olivínem a jeho vlastnostmi

Olivín je hojný silikát nalezený v zemském plášti a mnoho meteoritů tento minerál obsahuje. Olivín má typicky olivově zelenou barvu, ale může být také žlutozelený až jasně zelený a hnědozelený až hnědý. Průhlednost olivínu se pohybuje od průhledného až po neprůsvitný a jeho textura je křehká s mnoha lomy. Olivín je běžně spojován se zeleným drahokamem peridotem.

Kde ho najdete?

Olivín se často vyskytuje v tmavě zbarvených vyvřelých horninách nacházejících se na povrchu Země. Tyto horniny se často nacházejí v tektonických deskách a na odlišných hranicích desek. Olivín má vysokou krystalizační teplotu, díky čemuž je jedním z prvních mineralizovaných krystalů ze zemského tepla. Olivín je také snadno transmutován zvětráváním, takže se zřídka vyskytuje v sedimentárních horninách. Olivín může být nalezen v sedimentu nebo písku, když je rozptýlen blízko zdroje. Krystaly olivínu vznikají také při transmutaci dolomitu nebo dolomitického vápence.olivin

 Olivín byl nalezen v kamenných a kamenito-železných meteoritech, které obíhají poblíž Marsu a Jupiteru. Olivín se také nachází v odlišné formě na částech planety nebo asteroidu poblíž hranice pláště a jádra. V roce 2011 pozoroval teleskop NASA jiskřivé zelené krystaly olivínu padající oblakem plynu poblíž vyvíjející se hvězdy. Předpokládalo se, že vzdušné proudy vynesly čerstvě vykrystalizované skvrny olivínu z povrchu hvězdy do atmosféry a způsobily, že hvězda klesá dolů s efektem podobným dešti.

Jaké má vlastnosti?

Přestože se lidé stali velmi praktickými a rychle vpřed, stále věří ve štěstí a hledají štěstí. Ano, to je důvod, proč jsou drahé kameny tak žádané. Použití minerálu olivín zahrnuje tuto vlastno. Lidé věří, že olivín, kterému se ve světě drahokamů říká peridot, má některé schopnosti, které jim do života mohou přinést prosperitu, zdraví, mír, ochranu a lásku. Peridot je považován za srpnový kámen a někteří dokonce tvrdí, že opravdu funguje.