Seznamte se s mocnou sílou karneolu. Dodá vám sebevědomí i kreativitu

Předpokládá se, že karneol je pojmenován po červenooranžové třešni Kornel. Artefakty využívající karneol pocházejí z doby bronzové kolem roku 1800 před naším letopočtem na ostrově Kréta. Římané věřili, že karneol je kamenem odvahy – schopným posílit sebevědomí a sílu. Ve starověkém Egyptě byl kámen umístěn na mumie, aby pomohl mrtvým na jejich cestě do posmrtného života, zatímco architekti faraonů nosili karneol k označení hodnosti a postavení. Ve středověku karneol používali alchymisté při vaření kamene k uvolnění energie jiných drahokamů.

Karneol a jeho magická síla

Karneol je základním kamenem pro znamení zvěrokruhu Panna (23. srpna – 22. září). Pro většinu kultur, od 15. do 20. století, byl karneol jedním ze čtyř základních kamenů srpna. Od starověku se karneol nosil v kamejích ve víře, že zažene šílenství a deprese. V současné době si někteří myslí, že karneol zvyšuje sebevědomí a kreativitu, bojuje s pocity nedostatečnosti, zvyšuje fyzickou energii a překonává nespavost. Doma se věří, že karneol zvyšuje motivaci k akci. Někdy se používá jako talisman na ochranu před ohněm a neštěstím. Karneol je spojován s čakrou solar plexu (žlutá čakra), u které se předpokládá, že nerovnováha způsobuje zažívací problémy a také nedostatek sebedůvěry.karneol

Význam karneolu je známý jako kámen odvahy, vytrvalosti, energie, vedení a motivace. Tento Sunset Stone nás inspiroval a chránil po celou historii díky svému jasnému a bohatému zbarvení. O karneolu se říká, že pomáhají ustrašeným řečníkům stát se odvážnými a výmluvnými. V dávných dobách nosili válečníci karneol kolem krku pro statečnost a pro zvýšení fyzické síly během boje. Také se tvrdí, že jsou magnety blahobytu a štěstí. Lidé ho často používají, když potřebují zdravou dávku štěstí, což z něj dělá kámen štěstí. Protože také funguje jako krystal ambicí, odhodlání a nadšení, věří se, že karneol pomáhá chránit nositele před pomalou energií nekompetentních spolupracovníků.