Křišťál představuje čistotu a dokonalost, navíc vyniká mnoha schopnostmi

Křemenný krystal byl kdysi považován za věčný led seslaný nebeskými bohy. Až do pozdního 15 století si mnoho učenců myslelo, že tento kámen je zkamenělý led. Křemenný krystal je ve skutečnosti minerál, jeden z nejrozšířenějších minerálů v kontinentální kůře Země, složený z křemíku a kyslíku.

Křišťál a jeho schopnosti

Křišťál může být ledově čirý nebo může mít inkluze, závoje, bubliny a různé barvy. Je také známý jako horský křišťál, křišťálový křemen, univerzální křišťál nebo čirý křemen. Lidé v nejstarších zaznamenaných dobách věřili v magickou sílu křemene. Starověké římské, egyptské a řecké civilizace používaly krystaly křemene jako silné talismany. Předpokládá se, že slovo křišťál  pochází z řeckého slova „krystallos“, což znamená led. Staří Japonci věřili, že křišťál vznikl z dechu bílého draka a považovali ho za symbol dokonalosti. V průběhu historie se používal při dešťových rituálech, křišťálových lebkách a také pro křišťálové koule k předpovídání budoucnosti již od středověku.kristal

Díky své schopnosti rovnováhy je křišťál vynikající pro harmonizaci a stabilizaci prostředí a je nápomocný v romantických vztazích. Říká se, že zesiluje léčivou energii a je zvláště účinný při chronické únavě, artritidě, poranění kostí, depresi, cukrovce, fibromyalgii a střevních potížích. Věří se také, že zlepšuje duševní a fyzickou energii, vytrvalost a fyzickou sílu. Rovněž zvyšuje duchovní růst, spiritualitu a moudrost. Protože objasňuje myšlenkové procesy a emoce, může zvýšit inspiraci a kreativitu. Může také pomoci s koncentrací, studiem a udržením toho, co se člověk naučil.

Díky použití čirého křemene ke zlepšení duševní jasnosti a soustředění může být skvělým doplňkem domácí kanceláře. Vaše kancelář představuje vaši kariéru ve feng shui, takže je to důležitá oblast, které byste měli věnovat pozornost, pokud chcete dodat energii nebo podpořit tuto část svého života. Umístěte čirý křišťál na svůj stůl nebo na polici v pracovním prostoru.