Shiitake sušená 100g #65 | MycoMedica + až 10% sleva po registraci

Kód: 17436
169 Kč / ks 147 Kč bez DPH
IHNED k odeslání (3 ks)

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušená shiitake (houževnatec jedlý) je vhodná pro gastronomické využití. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby.

Houževnatec jedlý

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraný
Obsah balení: 100g
 
Hmotnost balení: 100g
 
Shiitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu. 
 
 
RECEPTY:

Císařovy houbové placičky s bramborovou kaší
placicky-s-bramborovou-kasi
Recept pro 4 osoby
 
Karbanátky:
  • 25g sušeného Agaricu
  • 25g sušené Shiitake
  • 4 polévkové lžíce ovesných vloček (lze nahradit jednou žemlí pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce)
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • olivový olej
Bramborová kaše:
  • 5 středně velkých brambor (varný typ C)
  • 80g másla
  • 100ml šlehačky
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
Postup přípravy:
  1. potřebné množství hub namočte přes noc do mléka
  2. vymačkané houby posekejte nahrubo v mixéru
  3. přidejte vymačkané ovesné vločky (nebo žemli), vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku
  4. promíchejte, v dlani tvořte kuličky, které zploštíte na placičky
  5. smažte na oleji cca 5 min po každé straně
  6. oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě (cca 20 min)
  7. uvařené brambory slijte a rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory
  8. po kouscích zapracujte máslo a přilívejte lehce ohřátou šlehačku, kaši metlou vyšlehejte dohladka
  9. jemně nasekanou cibulku osmažte na másle a použijte jako ozdobu na kaši
Recept připravili pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Japonský dýňový krém s Shiitake
 dynovy-krem
Recept pro 4 osoby
  • 10g sušené Shiitake
  • 1 hokaido dýně
  • 2 šalotky
  • pancetta (nebo slanina)
  • 4 větší brambory
  • 1l zeleninového vývaru
  • chilli paprička
  • olivový olej
  • máslo
  • sušený rozmarýn
  • sůl
  • pepř
  • koriandr
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
  2. dýni oloupejte a zbavte jadřince a nakrájejte na větší kostky
  3. dýni vložte do pekáčku s olivovým olejem, solí a pepřem
  4. pečte na 200°C cca 30 min
  5. upečenou dýni přepasírujte přes jemné sítko
  6. v hrnci zpěňte šalotku na olivovém oleji
  7. přidejte slaninu a krátce ji orestujte
  8. přidejte brambory nakrájené na kostky a zalijte vývarem
  9. přidejte propasírované dýňové pyré, chilli, sůl, pepř
  10. přiveďte k varu a vařte dokud brambory nezměknou
  11. na pánvičce rozpusťte máslo a orestujte Shiitake nakrájenou na plátky
  12. dochuťte Shiitake solí, pepřem a rozmarýnem
  13. krém podávejte posypaný orestovanými plátky Shiitake a koriandrem
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Nudle s Shiitake, pancettou a římským salátem
 nudle-s-shiitake
Recept pro 4 osoby
  • 10g sušené Shiitake
  • 250g těstovin
  • olivový olej
  • 1 větší šalotka
  • 100g pancetty
  • 1 dcl bílého vína
  • 1dcl smetany na šlehání
  • 100g parmazán
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Shiitake namočte přes noc do vody
  2. těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
  3. na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte nakrájenou shiitake a pacettu a orestujte
  4. zalejte bílým vínem a nechte odpařit alkohol
  5. přidejte na proužky nakrájený římský salát, zalijte smetanou a nechte chvíli prohřát
  6. osolte, opepřete
  7. podávejte posypané parmazánem
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.
 

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: