Reishi sušená 100g #62 | MycoMedica

Kód: 17433
199 Kč / ks 164 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušená reishi (lesklokorka lesklá) je vhodná pro výrobu odvarů či tinktur. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby.

Lesklokorka lesklá

  • sušené drcené plodnice
  • pro přípravu odvaru či tinktury
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraná
Obsah balení: 100g
 
Hmotnost balení: 100g
 
Reishi je chuťově poměrně výrazná, je vhodná pro použití v odvaru či tinktuře.

Základní příprava:

Asi 10g Reishi zalijte 1l teplé vody. Nechte 15 minut louhovat. Poté ještě povařte na mírném ohni cca 30 minut. Odvar je možné dochutit medem. Popíjejte 1x denně. 

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
 
Lesklokorka lesklá (Reishi, Ganoderma lucidum)
  • Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
  • Normální funkce oběhové soustavy
  • Normální hladina cholesterolu v krvi

RECEPTY


Čaj z Reishi 

fan-11687-green-tea-422-59965

Postup přípravy:
  • 4 polévkové lžíce sušené Reishi přelijte 1l vařící vody
  • nechte louhovat cca 20 min.
  • přeceďte a popíjejte
  • Resihi takto můžete použít až 3x
  • pro zdraví a vitalitu vypijte 2 šálky denně

Lihová tinktura z Reishi

o-i-pharmacy

Postup přípravy:
  • do 1l cca 45% lihu nasypte 100g sušené Reishi. Můžete i v jiném množství, ale ve stejném poměru: 1díl Reishi ku 10 dílům alkoholu.
  • nechte cca 14 dní vyluhovat při pokojové teplotě a minimálně jednou denně protřepejte
  • poslední den nechte ustát a pak přefiltrujte
  • pro zdraví a vitalitu užívejte cca 10ml 1-2x denně

Odvar z Reishi

o-i-pharmacy_1

Postup přípravy:
  • 4 polévkové lžíce sušené Reishi zalijte cca 1l  studené vody
  • poté přiveďte k varu a na mírném plamenu vařte cca 20min
  • přeceďte a popíjejte
  • Resihi takto můžete použít až 3x. Oproti čaji vyzískáte odvarem z Reishi více účinných látek.
  • pro zdraví a vitalitu vypijte 1-2 šálky denně

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: