Maitake sušená 100g #61 | MycoMedica

Kód: 17432
199 Kč / ks 173 Kč bez DPH
IHNED k odeslání (1 ks)
Můžeme doručit do:
27.10.2021

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušená maitake (trsnatec lupenitý) je vhodná pro gastronomické využití. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby.

Trstnatec lupenitý

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraný
Obsah balení: 100g
 
Hmotnost balení: 100g
 
Základní příprava:
 

Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 minut nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10–15 min. 

Maitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu. 
 
RECEPTY

Fusilli s Maitake pro štíhlou linii
fusilli-s-maitake
Recept pro 4 osoby
  • 50g sušené Maitake
  • 250g celozrnných těstovin Fusilli
  • olivový olej
  • 1 větší šalotka
  • 3 stroužky česneku
  • chilli paprička
  • kůra z půlky citrónu
  • sůl
  • pepř
  • 1 krajíc celozrnného chleba
  • parmazán
  • čerstvá petržel
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
  2. těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
  3. na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte 3 stroužky česneku v celku, najemno nasekanou chilli papričku a restujte než šalotka změkne
  4. přidejte nakrájenou a vymačkanou Maitake a restujte cca 5 min
  5. přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, uvařené těstoviny a chleba nakrájený na kousky
  6. restujte dokud chleba nebude křupavý
  7. podávejte posypané parmazánem a čerstvou petrželkou
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Podzimní salát s Maitake, vlašskými ořechy a hrozny
 podzimn-salt-s-maitake-
Recept pro 4 osoby
  • 25g sušené Maitake
  • 1ks římského salátu
  • 1 hrozen vína
  • hrst vlašských ořechů
  • 2 polévkové lžíce másla
  • Zálivka:
  • 4 polévkové lžíce bílého vinného octa
  • 6 polévkových lžic olivového oleje
  • sůl
  • pepř
  • špetka cukru
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
  2. římský salát operte a natrhejte na kousky
  3. kuličky hroznového vína rozpulte a zbavte semínek
  4. na másle orestujte nasekané ořechy a vymačkanou a pokrájenou Maitake
  5. salát, víno, ořechy a Maitake promíchejte
  6. ingredience na zálivku smíchejte a přelijte připravený salát
  7. můžete podávat s opečenou bagetou
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole:

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Nevyplňujte toto pole: