Maitake sušená 100g #61 | MycoMedica
Kód: 17432Související produkty
Detailní popis produktu
Sušená maitake (trsnatec lupenitý) je vhodná pro gastronomické využití. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby.
Trstnatec lupenitý
- sušené celé plodnice
- pro gastronomické využití
- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
- nejvyšší kvalita
- kontrolované pěstování
- ručně sbíraný
Obsah balení: 100g
Hmotnost balení: 100g
Základní příprava:
Maitake je také velmi chutná a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.
RECEPTY
Fusilli s Maitake pro štíhlou linii
Recept pro 4 osoby
- 50g sušené Maitake
- 250g celozrnných těstovin Fusilli
- olivový olej
- 1 větší šalotka
- 3 stroužky česneku
- chilli paprička
- kůra z půlky citrónu
- sůl
- pepř
- 1 krajíc celozrnného chleba
- parmazán
- čerstvá petržel
Postup přípravy:
- potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
- těstoviny uvařte dle návodu na obalu v osolené vodě
- na olivovém oleji zpěňte na jemně nakrájenou šalotku, přidejte 3 stroužky česneku v celku, najemno nasekanou chilli papričku a restujte než šalotka změkne
- přidejte nakrájenou a vymačkanou Maitake a restujte cca 5 min
- přidejte nastrouhanou citrónovou kůru, uvařené těstoviny a chleba nakrájený na kousky
- restujte dokud chleba nebude křupavý
- podávejte posypané parmazánem a čerstvou petrželkou
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.
Podzimní salát s Maitake, vlašskými ořechy a hrozny
Recept pro 4 osoby
- 25g sušené Maitake
- 1ks římského salátu
- 1 hrozen vína
- hrst vlašských ořechů
- 2 polévkové lžíce másla
- Zálivka:
- 4 polévkové lžíce bílého vinného octa
- 6 polévkových lžic olivového oleje
- sůl
- pepř
- špetka cukru
Postup přípravy:
- potřebné množství Maitake namočte přes noc do vody
- římský salát operte a natrhejte na kousky
- kuličky hroznového vína rozpulte a zbavte semínek
- na másle orestujte nasekané ořechy a vymačkanou a pokrájenou Maitake
- salát, víno, ořechy a Maitake promíchejte
- ingredience na zálivku smíchejte a přelijte připravený salát
- můžete podávat s opečenou bagetou
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.