Hericium sušená 100g #66 | MycoMedica

Kód: 17437
169 Kč / ks 140 Kč bez DPH
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Sušené hericium (korálovec ježatý) je vhodné pro gastronomické využití. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby.

Korálovec ježatý

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraný
Obsah balení: 100g
 
Hmotnost balení: 100g
 
Hericium je také velmi chutné a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu. 
 

Základní příprava:

Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 minut nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10–15 min.

RECEPTY


Guláš bystrého rozumu z Hericia

gulas-z-hericia

Recept pro 4 osoby
  • 50g sušeného Hericia
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1ks cibule
  • 100g slaniny
  • 2 stroužky česneku
  • 1 špetka mleté sladké papriky
  • 1 špetka mletého černého pepře
  • 1ks bokového listu
  • 1 lžička majoránky
  • 1 lžička mletého chilli
  • 1 špetka soli
  • 1 lžička kmínu
  • ½ lžičky drceného jalovce
  • 2 polévkové lžíce hladké mouky
  • 500g brambor
  • 1 lžíce zakysané smetany
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
  2. cibuli nakrájejte na kostičky
  3. slaninu nakrájejte na kostičky
  4. vymačkané Hericium nakrájejte na kousky
  5. na rozehřátém oleji opražte cibuli a slaninu
  6. přidejte Hericium a restujte, dokud se voda nevypaří
  7. přidejte vylisovaný česnek
  8. ochuťte paprikou, solí, pepřem, chilli, bobkovým listem, majoránkou, novým kořením, kmínem a jalovcem
  9. zaprášíme 2 lžícemi mouky a lehce zarestujeme
  10. přidejte na kostičky nakrájené brambory
  11. zalijte asi 1l vody a pod pokličkou duste přibližně 30 min (dokud brambory nezměknou)
  12. ozdobíme lžící zakysané smetany
  13. podávejte s chlebem
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Kulajda po asijsku s Hericiem
kulajda-s-hericiem
Recept pro 4 osoby
  • 25g sušeného Hericia
  • 1/2kg brambor
  • 4 polévkové lžíce másla
  • 1 cibule
  • 3 polévkové lžíce hladké mouky
  • 200ml zakysané smetany
  • 4 vejce
  • ocet
  • kopr
  • sůl
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Hericia namočte přes noc do mléka
  2. brambory a vymačkané Hericium nakrájejte na kostičky, a společně vařte v 1l osolené vody dokud nejsou brambory měkké
  3. mezitím si na pánvičce rozehřejte máslo a zpěňte na něm najemno nakrájenou cibulku
  4. zapražte moukou a udělejte světlou jíšku
  5. když brambory změknou, zahustěte polévku jíškou
  6. přidejte zakysanou smetanu a krátce povařte
  7. polévku dochuťte solí, octem a přidejte kopr
  8. servírujte se zastřeným vejcem 
Připravily pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: