Agaricus sušený 100g #60 | MycoMedica

Kód: 17431
199 Kč / ks 164 Kč bez DPH 20 Kč / 10 g
Momentálně nedostupné
Možnosti doručení
Položka byla vyprodána…

Detailní informace

Detailní popis produktu

Ručně sbíraný sušený agaricus (žampion brazilský/mandlový) je vhodný pro gastronomické využití. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby.

Žampion brazilský/mandlový

  • sušené celé plodnice
  • pro gastronomické využití
  • vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
  • nejvyšší kvalita
  • kontrolované pěstování
  • ručně sbíraný

Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:

Agaricus, žampion brazilský, Agaricus blazei Murill

Přirozená obranyschopnost - imunitní systém

Obsah balení: 100g
 
Hmotnost balení: 100g
 
Základní příprava:
 

Požadované množství zalijte horkou vodou a nechte je 30 minut nabobtnat. Doporučená doba vaření je 10–15 min. 

Agaricus je také velmi chutný a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.
 
RECEPTY:

Císařovy houbové placičky s bramborovou kaší
placicky-s-bramborovou-kasi
Recept pro 4 osoby
 
Karbanátky:
  • 25g sušeného Agaricu
  • 25g sušené Shiitake
  • 4 polévkové lžíce ovesných vloček (lze nahradit jednou žemlí pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce)
  • 1 vejce
  • 1 malá cibule
  • 2-3 stroužky česneku
  • majoránka
  • sůl
  • pepř
  • 2 lžíce strouhanky
  • olivový olej
Bramborová kaše:
  • 5 středně velkých brambor (varný typ C)
  • 80g másla
  • 100ml šlehačky
  • 1 středně velká cibule
  • sůl
Postup přípravy:
  1. potřebné množství hub namočte přes noc do mléka
  2. vymačkané houby posekejte nahrubo v mixéru
  3. přidejte vymačkané ovesné vločky (nebo žemli), vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku
  4. promíchejte, v dlani tvořte kuličky, které zploštíte na placičky
  5. smažte na oleji cca 5 min po každé straně
  6. oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě (cca 20 min)
  7. uvařené brambory slijte a rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory
  8. po kouscích zapracujte máslo a přilívejte lehce ohřátou šlehačku, kaši metlou vyšlehejte dohladka
  9. jemně nasekanou cibulku osmažte na másle a použijte jako ozdobu na kaši
Recept připravili pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.
 

 Krémové rizoto s brazilským žampionem
krmov-rizoto-s-agarice-m
Recept pro 4 osoby
  • 50g sušeného Agaricu
  • 2 polévkové lžíce olivového oleje
  • 1 polévkové lžíce másla
  • 2ks šalotky
  • 200g kulatozrnné rýže na rizoto
  • 1dcl bílého vína
  • 1l zeleninového vývaru
  • 100g parmazánu
  • sůl
  • pepř
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Agaricu namočíme přes noc do mléka
  2. na olivovém oleji a másle zpěňte najemno nakrájené šalotky
  3. přisypte rýži a lehce ji orestujte do sklovita (cca 2 min)
  4. zalijte vínem a nechte ho odpařit
  5. přidejte vymačkané a na kousky nakrájené houby
  6. na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná.
  7. osolte a opepřete
  8. nakonec přidejte strouhaný parmazán a vmíchejte ho do rizota
  9. částí parmazánu posypte rizoto na talíři
Recept připravili pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Vločkové bramboráčky s Agaricem a bylinkovým dipem
bramborky-s-agaricem
 
Recept pro 4 osoby
 
 
Na placičky:
  • 4 brambory
  • 1 vejce
  • 2 polévkové lžíce předem namočených ovesných vloček
  • 2 lžíce hladké mouky
  • sůl
  • pepř
  • 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, mladá cibulka...)
  • kmín
Na dip:
  • 125g tvarohu
  • 3 lžíce bílého jogurtu
  • sůl
  • pepř
  • 1 lžičku moučkového cukru
  • 1 lžička olivového oleje
  • 1 lžička citrónové šťávy
  • 2 stroužky česneku
  • 1 polévková lžíce nasekaných  čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, mladá cibulka...)
  • olivový olej
Na houby:
  • 50g sušeného Agaricu
  • 1/8 másla
  • sůl
  • pepř
  • kmín
  • 1 středně velká šalotka
Postup přípravy:
  1. potřebné množství Agaricu namočte přes noc do mléka
  2. brambory nastrouhejte najemno
  3. přidejte vajíčko, vymačkané ovesné vločky, sůl, pepř, bylinky, mouku
  4. vytvořte kuličky, které zploštíte na placičky a smažte na olivovém oleji cca 5 min po obou stranách na mírném plamenu
  5. smíchejte tvaroh s jogurtem
  6. přidejte ostatní ingredience a vymíchejte jemný dip
  7. vymačkané houby nakrájejte na menší kousky, přidejte pokrájenou šalotku, sůl, pepř a kmín
  8. pečte na másle cca 15 min
Recept připravili pro Vás MycoMedica kuchaři Míša Kholová a Jan Průša.

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.

Nevyplňujte toto pole: