Agaricus sušený 100g #60 | MycoMedica
Kód: 17431Související produkty
Detailní popis produktu
Ručně sbíraný sušený agaricus (žampion brazilský/mandlový) je vhodný pro gastronomické využití. Obsahuje účinné látky v přirozeném poměru zdrojové houby.
Žampion brazilský/mandlový
- sušené celé plodnice
- pro gastronomické využití
- vysoký obsah 1,3/1,6 betaglukanů
- nejvyšší kvalita
- kontrolované pěstování
- ručně sbíraný
Schválená zdravotní tvrzení dle platných nařízení EU:
Agaricus, žampion brazilský, Agaricus blazei Murill
Přirozená obranyschopnost - imunitní systém
Obsah balení: 100g
Hmotnost balení: 100g
Základní příprava:
Agaricus je také velmi chutný a používá se do salátů, polévek, rizota, je vynikající jako příloha k masu.
RECEPTY:
Císařovy houbové placičky s bramborovou kaší
Recept pro 4 osoby
Karbanátky:
- 25g sušeného Agaricu
- 25g sušené Shiitake
- 4 polévkové lžíce ovesných vloček (lze nahradit jednou žemlí pokrájenou na kostičky a namočenou v mléce)
- 1 vejce
- 1 malá cibule
- 2-3 stroužky česneku
- majoránka
- sůl
- pepř
- 2 lžíce strouhanky
- olivový olej
- 5 středně velkých brambor (varný typ C)
- 80g másla
- 100ml šlehačky
- 1 středně velká cibule
- sůl
- potřebné množství hub namočte přes noc do mléka
- vymačkané houby posekejte nahrubo v mixéru
- přidejte vymačkané ovesné vločky (nebo žemli), vejce, najemno nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek, majoránku, sůl, pepř a strouhanku
- promíchejte, v dlani tvořte kuličky, které zploštíte na placičky
- smažte na oleji cca 5 min po každé straně
- oloupané brambory nakrájejte na čtvrtky a uvařte je v osolené vodě (cca 20 min)
- uvařené brambory slijte a rozšťouchejte v hrnci nebo rendlíku anebo je prožeňte lisem na brambory
- po kouscích zapracujte máslo a přilívejte lehce ohřátou šlehačku, kaši metlou vyšlehejte dohladka
- jemně nasekanou cibulku osmažte na másle a použijte jako ozdobu na kaši
Krémové rizoto s brazilským žampionem
Recept pro 4 osoby
- 50g sušeného Agaricu
- 2 polévkové lžíce olivového oleje
- 1 polévkové lžíce másla
- 2ks šalotky
- 200g kulatozrnné rýže na rizoto
- 1dcl bílého vína
- 1l zeleninového vývaru
- 100g parmazánu
- sůl
- pepř
- potřebné množství Agaricu namočíme přes noc do mléka
- na olivovém oleji a másle zpěňte najemno nakrájené šalotky
- přisypte rýži a lehce ji orestujte do sklovita (cca 2 min)
- zalijte vínem a nechte ho odpařit
- přidejte vymačkané a na kousky nakrájené houby
- na vedlejším hořáku nechte zvolna bublat vývar. Po jedné sběračce ho přilévejte, stále míchejte, a když se vývar vstřebá, přilijte další. Po 15–20 minutách by měla být rýže hotová, ale na skus pevná.
- osolte a opepřete
- nakonec přidejte strouhaný parmazán a vmíchejte ho do rizota
- částí parmazánu posypte rizoto na talíři
Vločkové bramboráčky s Agaricem a bylinkovým dipem
Recept pro 4 osoby
Na placičky:
- 4 brambory
- 1 vejce
- 2 polévkové lžíce předem namočených ovesných vloček
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- pepř
- 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, mladá cibulka...)
- kmín
- 125g tvarohu
- 3 lžíce bílého jogurtu
- sůl
- pepř
- 1 lžičku moučkového cukru
- 1 lžička olivového oleje
- 1 lžička citrónové šťávy
- 2 stroužky česneku
- 1 polévková lžíce nasekaných čerstvých bylinek (bazalka, petrželka, řeřicha, mladá cibulka...)
- olivový olej
- 50g sušeného Agaricu
- 1/8 másla
- sůl
- pepř
- kmín
- 1 středně velká šalotka
- potřebné množství Agaricu namočte přes noc do mléka
- brambory nastrouhejte najemno
- přidejte vajíčko, vymačkané ovesné vločky, sůl, pepř, bylinky, mouku
- vytvořte kuličky, které zploštíte na placičky a smažte na olivovém oleji cca 5 min po obou stranách na mírném plamenu
- smíchejte tvaroh s jogurtem
- přidejte ostatní ingredience a vymíchejte jemný dip
- vymačkané houby nakrájejte na menší kousky, přidejte pokrájenou šalotku, sůl, pepř a kmín
- pečte na másle cca 15 min
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.