Náhrdelníky z drahých kamenů - jak je nosit

Náhrdelníky z drahých kamenů jsou krásným doplňkem, podtrhující osobnost a styl každé ženy. Pro většinu z nás ale nejde jen o krásné šperky, ale o talismany poskládané přesně na míru našim potřebám. Každý drahokam či polodrahokam má své asociace a přináší různá pozitiva. Jeden pomáhá najít lásku, jiný zase sebevědomí, další hrání před negativními energiemi. Je jen na vás vybrat si takový, který vám pomůže přesně v té oblasti života, ve které potřebujete. nahrdelnik z drahych kamenu

Jak nosit náhrdelník z drahých kamenů

Nejde jen o to, jak náhrdelník nastylujete, ale také o to, jak k němu přistupujete. Nezapomeňte, že náhrdelníky z drahých kamenů nejsou jen ozdobou, ale i pomocníkem, který potřebuje správný přístup.

Hlavní je tzv. „nabíjení“ kamenů. Každý k němu přistupuje trochu jinak. Někdo tvrdí, že kameny nepotřebují nabíjet, protože mají svou vlastní energii a stačí s nimi jen meditovat a požádat je o to, co od nich potřebujete. Jiní zase nechávají kameny nabít energií slunce nebo měsíce a jednou za čas (ideálně zhruba jednou měsíčně) je energeticky očistí pod tekoucí vodou a nabití obnoví. Vyberte si takový způsob, který se vám zdá pravdivější.

Potom náhrdelník můžete nosit, nejlépe denně nebo vždy, kdy jste vystaveni tomu, před čím od něj chcete ochranu. Pozor na přímé slunce! Některé drahokamy se s ním nesnesou a ztrácí na něm barvu (například ametyst).

Jak si vybrat správný drahokam

Napřed se zamyslete nad tím, co od náhrdelníku vlastně chcete. Když si pevně určíte svůj cíl, můžete se podívat na různé seznamy drahokamů a jejich účinků a buď si náhrdelník poskládat z různých kamenů, nebo si pořídit rovnou celý s jedním typem drahokamu. Ať je na náhrdelníků kamínků sto nebo dva, silný bude vždy stejně, pokud nebudete kameny kombinovat.

Stručný soupis asociací některých polodrahokamů

- Achát: rovnováha, ochrana, odvaha, uzemnění

- Křišťál: čistota, jasnost, síla, energie, léčení

- Jaspis: síla, ochrana, uzemnění, stabilita, odhodlání

- Opál: kreativita, představivost, inspirace, naděje

- Tyrkys: odvaha, ochrana, mír, klid, komunikace

- Lapis lazuli: moudrost, intuice, síla, otevřenost, duchovno

- Ametyst: klid, harmonie, ochrana, duchovno, moudrost

- Tulmarín: láska, romantika, harmonie, vyrovnání emocí

- Obsidián: ochrana, síla, uzemnění, odolnost, vnitřní pravda