Měsíc červen je v ezoterice považován za období plné energie, transformace a vášní

Měsíc červen je v ezoterice považován za období plné energie, transformace a vášní. Zde je několik důvodů, proč je měsíc červen považován za zajímavý v ezoterických kruzích:

  1. Ohnivý prvek: Barva červená je spojována s ohnivým prvkem a vášnivou energií. V červnu se uvádí, že se energie ohně dostává na svůj vrchol, což může být spojováno se silnými emocemi, zvýšenou kreativitou a transformací.

  2. Letní slunovrat: Červen je měsíc, ve kterém nastává letní slunovrat na severní polokouli, což symbolizuje největší množství sluneční energie v roce. To může posilovat spojení s přírodou a kosmickými energiemi.

  3. Růst a hojnost: V ezoterických učeních je červen spojován s energií růstu a hojnosti. To může být období vhodné pro manifestování nových záměrů, překonávání překážek a růst na osobní úrovni.

  4. Láska a vášeň: Některé ezoterické tradice zdůrazňují červen jako barvu spojenou s láskou, vášní a emocionální intenzitou. Může to být dobrý čas pro práci na vztazích a sebepoznání.

  5. Kruh života: Podle některých astrologických a ezoterických systémů může být červen spojen s archetypem bojovníka, který přináší nové začátky, obrany a ochranu.

Takovýto pohled na měsíc červen v ezoterickém světě může přinést nový vhled na energie a možnosti, které toto období nabízí.

ezoterika v měsící červnu