Naděje K06 - Doplněk z bylin pro harmonizaci organismu v období přechodu 175ml #7 | Naděje
Kód: 30343Detailní popis produktu
Celkově posilňující kúra pro snadnější překonávání stresu a vyčerpání, s potlačováním nástupu změn souvisejících s postupujícím věkem.
Kúra obsahuje:
- Bříza (P2)
- Jmelí (T13)
- Ptačí jeřáb (T15)
- Černý rybíz-maliník (P10)
Bříza - tinktura z pupenů
Tinktura z pupenů břízy. Udržování normální hladiny cholesterolu v krvi, podpora funkce jater, ledvin a střevního traktu, usnadnění trávení a pročišťování těla.
Zajímavosti o bříze
Bříza je jedním z nejstarších stromů severní Evropy. Je to krásný, časně pučící, štíhlý strom. Již v mytologii hrály významnou roli její větvičky, neboť se věřilo, že probouzejí lásku. U severských národů je symbolem obnovení životní síly, zejména při použití pupenů, v Rusku byla symbolem zdraví. Je zde tradičním elixírem života bohatým na minerály. Bříza podporuje činnost jater, ledvin a střevního traktu, posiluje detoxikační procesy v těle. Usnadňuje trávení, pomáhá udržovat normální hladinu cholesterolu.
Jmelí - tinktura z byliny
Tinktura z jmelí. Podpora cévního systému, periferního krevního oběhu v cévních kapilárách, kontrola metabolismu tuků – udržování hladiny cholesterolu a krevních lipidů.
Zajímavosti o jmelí
Jmelí je známý vždyzelený poloparazitický keřík, který roste na kmenech a větvích listnáčů i jehličnanů. Za nejkvalitnější se považuje jmelí hlohové, dubové, borovicové. Sbírají se hlavně listy a důležitá je rovněž doba sběru, kdy nejhodnotnější surovinu poskytne sběr březnový a prosincový. K nejvýznamnějším účinným látkám patří cholin, acetylcholin, různé pryskyřice, kyseliny viscinové, organické kyseliny, flavonoidy a další.
Jmelí se využívá v podobě prášku či macerátu, nejlépe však jako lihová tinktura, jež působí příznivě na stav cév. Pomáhá udržovat krevní oběh v krevních kapilárách a zvyšuje jejich propustnost pro rozváděné látky. Přispívá rovněž k regulaci metabolismu cholesterolu a triglyceridů.
Ptačí jeřáb - tinktura z byliny
Tinktura z byliny jeřábu ptačího. Podpora při překonávání stresu a vyčerpání, působení proti projevům stárnutí, posílení imunitního systému.
Zajímavosti o jeřábu ptačím
Jeřáb ptačí je strom dorůstající výšky 15 m, rostoucí v Evropě, Malé Asii i na Sibiři. U Keltů se jeřáb těšil obrovské úctě, považovali ho za dárce plodnosti a ochránce před zlými silami. Plody jeřábu tzv. jeřabiny mají značné množství vitamínů A, C. Slupka obsahuje karotenoidní látku lykopen, dále pektiny, antokyany, flavonoidy. K podpůrným účinkům na lidský organismus je nejúčinnější tinktura z květů a pupenů.
Jeřáb ptačí má výrazné revitalizační účinky, což pomáhá oddalovat nástup změn souvisejících s postupujícím věkem. Přispívá rovněž ke stimulaci imunitního systému a pomáhá organismu překonávat stres a vyčerpání.
Černý rybíz-maliník
Oblíbená kombinace široce využívaná ve formě tinktur i čajů.
Zajímavosti použitých bylinách
Černý rybíz
Černý rybíz pochází ze severní Evropy a Asie. V Rusku byl pěstován již v 11. století, zejména v klášterních zahradách, ale také ve městech a osadách. Předpokládá se, že pěstování v dalších částech Evropy má počátek koncem 17. století. Je to beztrnný keř, jehož cenné vlastnosti jsou známy již od sv. Hildegardy z XII. století, pro příznivé působení na lidský organismus byl tradičně využíván odvar z listů, kůry nebo kořenů. V posledních letech se díky své vysoké účinnosti stále v širší míře používají také pupeny. Dosud byla vydána celá řada vědeckých pojednání a studií o výjimečných vlastnostech této plodiny. Listové a pupenové části obsahují silice, třísloviny, vitamíny, flavonoidy, pektiny a fytoncidy. Plody jsou považovány za vitamínovou bombu (zejména vysoký obsah vitaminu C) a např. ve Velké Británii během druhé světové války, kdy bylo obtížné získat většinu běžného ovoce bohatého na vitamín C (citrusových plodů), vláda pěstování černého rybízu podpořila a ten se brzy stal významným zdrojem tohoto vitamínu.
Od roku 1942 byl pak sirup z černého rybízu distribuován zdarma dětem mladším dvou let. Cenné je působení černého rybízu v bylinných kombinacích, kde posiluje účinky jiných rostlin směsi. Černý rybíz podporuje vylučování vody z organismu, přispívá k udržování normálního stavu svalů a kloubů. Používá se ve směsích pro hubnutí a udržování normální tělesné hmotnosti, osvěžuje organismus, působí proti účinkům stresu.
Maliník
Maliník je keř dorůstající výšky do 1 m, původem z Malé Asie. Jeho plody sbírali již obyvatelé Tróje kolem počátku našeho věku, ve starém Řecku byl oblíbený pro příznivé působení na ženský organismus. Ve 4. století byl domestikován a Římané rozšířili jeho pěstování po celé Evropě. Pro své plody je ekonomicky významnou plodinou ve velké části Evropy, stejně jako ve Spojených státech a Kanadě. Plody obsahují hodně vitamínů, hlavně C a používají se čerstvé, ale také se zpracovávají na kompoty a šťávy. Také listy se odedávna používají k přípravě čajů, nejvíce účinných látek je však v pupenech, které obsahují třísloviny, organické kyseliny, flavony a minerální látky (zejména železo) a zpracovávají se na pupenovou tinkturu. Maliník patří k rostlinám se širokým využitím pro podpůrné účely, je častou a oblíbenou součástí bylinných směsí. Podporuje činnost vylučovacího systému a odvádění vody z organismu, přispívá k dobrému trávení. Prospívá též ženskému organismu, pomáhá navozovat komfort během menstruace i menopauzy.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.