Logo
Po - Ne: 09.00 - 18.00
0 ks
za 0,00 Kč
Nákupní košík je prázdný
Potřebujete poradit? Neváhejte nás kontaktovat.
 

  1. Úvod
  2. Zelená káva

Zelená káva

Cena:
Zobrazuji 1-4 z 4
    Zelkava s příchutí černé kávy 100 g
    Běžná cena 179,00 Kč
    145,00 Kč
    145,00 Kč
    skladem
    ks
      Zelkava s příchutí ananasu 100 g
      Běžná cena 179,00 Kč
      145,00 Kč
      145,00 Kč
      skladem
      ks
        Zelkava s příchutí cappuccino 100g
        Běžná cena 179,00 Kč
        145,00 Kč
        145,00 Kč
        skladem
        ks
          Zelená káva surová 100g
          Běžná cena 179,00 Kč
          145,00 Kč
          145,00 Kč
          skladem
          ks
          Produktů na stránku 72144216

          Zelená káva se od klasické černé kávy liší ve zpracování, není totiž pražena. Tím jsou v ní uchovány látky, které se při pražení ztrácejí. Kyselina chlorogenová , nejdůležitější složka v zelených kávových zrnách, je silným přírodním antioxidantem, který bojuje s volnými radikály v krevním oběhu. Důsledkem je zpomalení procesu stárnutí, zlepšení krevní cirkulace, úprava hmotnosti.

          Chlorogenová kyselina je silným antioxidantem a v literatuře se dají najít zprávy, že právě ona působí proti bakteriím, virům a mykóze. Zelená káva obsahuje cenné fenoly, rostlinné látky, které jsou pro organizmus nesmírně důležité. Fenoly mají vliv na váš krevní oběh, činnost srdce, cévní oběh a správné trávení. Polyfenoly z kávových zrn brání ukládání tuků přijatých ve stravě. Nejcennější je ale kyselina chlorogenová. Čím je káva kvalitnejší, tím vyšší je v ní podíl této kyseliny.

          Tradiční pražená káva obsahuje jen nepatrné množství této kyseliny, zatímco zelená káva jí obsahuje mnohem více. Přesto je dobré, pro dosažení požadovaného účinku, ještě přidat extrakt získaný z této kávy. V čem je zelená káva zdravější? V normální kávě je dalšími úpravami (pražením) odstraněna většina velmi prospěšných látek, které jinak plod kávovníku obsahuje. Obsah kofeinu sice zůstává stejný, avšak běžná káva nedisponuje dostatečným množstvím kyseliny chlorogenové (CGA), na kterou je naopak zelená káva bohatá.

          Právě tato látka by měla být klíčem k pozitivnímu vlivu na úbytek tukových zásob. Nikoli však jen vlastní zásluhou, ale – jak uvedli výzkumníci – díky zvláštní součinnosti právě s kofeinem. Souhrou těchto látek totiž údajně dochází k mnohem vyššímu vstřebávání cukrů, které se tudíž neukládají do tuků. Některé velmi optimistické studie dokonce tvrdí, že by mohlo pravidelným užíváním zelené kávy dojít k 15 – 30 procentnímu úbytku tukové tkáně. Všechny látky, které syrové zrno kávovníku obsahuje, pak společně působí silně antioxidačním účinkem, čímž chrání tělo před volnými radikály. Za zmínku stojí také vysoké zastoupení draslíku a hořčíku.

          Tento druh kávy se pije jako běžná káva. Zelená káva se používá jako káva klasická, může se pro zlepšení chuti s ní i míchat, je možné ji přidávat do čajů, do polévek, míchat do medu či do marmelád. Denní dávka je 2 až 3 lžičky. Použití: jednu lžičku směsi zalijeme 1,5 dcl horké vody, necháme louhovat 3 - 5 minut. Při přípravě zelené kávy cappuccino (případně i ostatních) pro přichucení dolijeme 0,5 dcl teplého nebo studeného mléka. Proč se po zelené kávě hubne? Za všechno může kyselina chlorogenová:

          1. Omezuje vstřebávání cukrů v trávicím traktu. Díky tomu tělo sáhá do svých zásob. A urychluje spalování tuků uložených v tkáních.
          2. Kyselina chlorogenová navíc povzbuzuje metabolismus v játrech. Ta pak spalují větší množství tuku.