Naděje K27A - Doplněk z bylin ke snižování tělesné hmotnosti a pro harmonizaci organismu 200ml #36 | Naděje
Kód: 31254Detailní popis produktu
Pokračovací kúra pro podporu snižování nadváhy a udržování normální tělesné hmotnosti. Příznivě působí na metabolismus cukrů a tuků, pomáhá udržovat svalovou hmotu. Podporuje trávení, střevní aktivitu a činnost močového traktu. Posiluje odolnost a obranyschopnost. Pro začátek užívání doporučujeme startovací kúru K27.
Kúra obsahuje
- Brodecký ortislim (T2)
- Směs na ledviny (T23)
- Kukuřice (P26)
- Jalovec (P15)
Užívání kúry
Současně užívat Brodecký ortislim, Ledvinovou směs, kukuřici, po využití lahvičky kukuřice vezmete jalovec a vše doužívat.
Po skončení poslední lahvičky lze kúru zopakovat.
Tato tinktura je směs ananasu, vinných hroznů. Podpora hubnutí, kontrola tělesné hmotnosti, celulitida, podpora střevní aktivity.
Složení tinktury
Ananasovník chocholatý
Původem z tropické Jižní Ameriky je dnes pěstován v tropických a subtropických oblastech po celé zeměkouli. Mezi největší producenty ananasu patří Kostarika, Brazílie a východoasijské země. Do Evropy se ananas dostal v 17. století a byl v té době považován za exkluzivní zboží. Jeho plodem je velmi oblíbené ovoce, jehož účinky na lidský organismus jsou známy po řadu století. Plod má vysokou dietetickou hodnotu, obsahuje 86 % vody, jen 13 % sacharidů a téměř žádné tuky, za zmínku stojí relativně vysoký obsah manganu. Z plodu i květních stonků se získává enzym bromelain, který štěpí bílkoviny. Ananas je doporučován v programech pro snižování a udržování tělesné hmotnosti.
Réva vinná
Vinná réva je dřevitá liána, která v příhodných podmínkách a na příhodné opoře může dorůst až do výšky 18 m. Původně divoká rostlina byla v Jihozápadní Asii domestikována již před 6 – 8 tis., podobně jako tomu bylo v Evropě v Itálii. Dnes se pěstuje ne všech kontinentech kromě Antarktidy, počet jejích odrůd se odhaduje na 5 – 10 tisíc, z nichž však praktický význam má pouze malá část - několik stovek (např. v Itálii je to asi 350 odrůd). Plody vinné révy - hrozny patří mezi nejoblíbenější ovoce, konzumují se čerstvé, sušené, nebo se zpracovávají na mošty, víno, či extrakty. Jsou nízkokalorické, neobsahují tuky, ale naopak poskytují fosfor, draslík, mangan a vitamíny A, B, C. Charakteristickými obsahovými látkami hroznů jsou flavonoidy, zejména anthokyany a resveratrol. Kromě potravinářského a vinařského využití jsou hrozny často využívány v odtučňovacích dietách, jelikož podporují hubnutí a působí proti celulitidě.
Spirulina
Pod názvem Spirulina se rozumí směs tří modrozelených sinic rodu Arthrospira, jejichž modrozelené zbarvení pochází od asimilačního barviva fykocyaninu. Vyskytují se zejména v poloslaných vodách v teplejších oblastech po celém světě, v současnosti se masově pěstují jako součást lidské i živočišné potravy včetně rozmanitých doplňků stravy. Tyto vláknité sinice vynikají bohatou nutriční hodnotou, přitom jejich produkce bílkovin a energie je ekologicky méně náročná, než je tomu u hospodářských zvířat. Kromě vysokého obsahu bílkovin – kolem 60 % suché hmoty – jsou pro Spirulinu typické vitaminy skupiny B, minerály železo a mangan a nenasycené mastné kyseliny. Spirulina poskytuje energii a vitalitu, působí proti únavě. Je častou složkou odtučňovacích diet, kdy organismu poskytuje aminokyseliny pro udržení svalové hmoty. Omezuje také příjem cukrů snížením míry štěpení škrobu v trávicím traktu, nerozštěpený škrob tak při průchodu tenkým střevem podporuje jeho aktivitu.
Směs bylin na ledviny
Směs celíku zlatobýlu, přesličky rolní a rdesna ptačího. Podpora vylučovacích funkcí, zklidnění křečí gastro-intestinálního traktu, posílení imunitního systému a fyziologické odolnosti vůči nepříznivým podmínkám.
Zajímavosti o použitých bylinkách
Celík zlatobýl
Zlatobýl je vytrvalá bylina vysoká až 1 m se zlatožlutými květy. Roste ve světlých lesích, na lučních nivách i na skalnatých stráních v Evropě, západní Asii a v severní Africe. Historicky byl využíván hlavně v germánském prostření, germánské kmeny jej považovaly za jednu nejcennějších bylin. Pro podpůrné účely se používá nať, která obsahuje saponiny, silice, hořčiny a třísloviny. V současné době je zlatobýl intenzivně zkoumán pro jeho slibné účinky na vylučovací funkci organismu. Příznivě působí na močový trakt, zvyšuje odolnost organismu v nepříznivých okolních podmínkách. Obsahuje antioxidačně působící látky, chrání tělo před působením volných kyslíkových radikálů. Pomáhá snáze překonávat premenstruální období, zmírňuje menopauzální projevy. Pomáhá udržovat pevnost a pružnost kloubů.
Kukuřice setá - tinktura z pupenů
Tinktura z pupenů kukuřice seté. Použití čnělek ze samičích květů se pro jejich pozitivní zdravotní účinky stále rozšiřuje.
Zajímavosti o kukuřici seté
Kukuřice setá je mohutná jednoletá rostlina dorůstající výšky až 2 m, která se pěstuje jako kulturní plodina. Pro potravinářský průmysl a jako krmivo se používá semeno - zrno, pro podpůrné účely jsou využívány i další části rostliny. Jsou to jednak květní čnělky a také naklíčená semena, které slouží jako surovina pro výrobu tinktur s blahodárnými účinky na lidský organismus. Biologicky účinnými látkami kukuřice jsou především saponiny, draslík, alkaloidy, třísloviny a pryskyřice.
Jalovec - tinktura z pupenů
Tinktura z pupenů jalovce. Posílení fyziologické odolnosti organismu při nepříznivých okolních podmínkách, podpora trávení, optimalizace metabolismu sacharidů a tuků.
Zajímavosti o jalovci
Je to stromek nebo keř oblíbený již dávnými generacemi. Jeho příznivé účinky znali již starověcí lékaři Galén, Hippokrates či nověji Hildegarda z Bingenu. Ve středověku jalovcová větvička chránila před zlými duchy, při morových ranách se zapalovalo jalovcové dřevo, aby se vyčistil vzduch. Účinné látky jsou v plodech - jalovčinkách, ale ještě více v dnes nejvíce používé pupenové tinktuře, která má pozitivní účinky na vnitřní orgány.
Jalovec posiluje fyziologickou odolnost organismu při nepříznivých podmínkách okolního prostředí. Podporuje trávení, příznivě působí na metabolické procesy sacharidů a tuků.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat články. Prosím přihlaste se nebo registrujte.